Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο διαπρεπής νομικός Στέλιος Γρηγορίου (http://www.gregorioulaw.gr/) τόλμησε!

Κατέθεσε σήμερα ΑΙΤΗΜΑ στον Υπουργό Δικαιοσύνης!
34 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, με ατιμώρητους τους υπεύθυνους για το Κυπριακό Ολοκαύτωμα, ο Στέλιος Γρηγορίου δίνει τη δυνατότητα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να ξεπλύνει μέρος των ντροπών του.
Ολόκληρο το κείμενο, όπως κατατέθηκε και κοινοποιήθηκε, έχει ως εξής:

Ενώπιον του κου Υπουργού Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη

ΑΙΤΗΣΙΣ

Του Στυλιανού Χαρ. Γρηγορίου, δικηγόρου, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 6, Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΠΡΟΣ:
1) Τον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας κον Κάρολο Παπούλια
2) Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κον Δημήτριο Χριστόφια
3) Τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κον Κωνσταντίνο Καραμανλή
4) Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κον Γεώργιο Παπανδρέου
5) Την Γ.Γ. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα
6) Τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κον Γεώργιο Καρατζαφέρη
7) Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κον Αλέκο Αλαβάνο

Αθήνα, 20.7.2008


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης,
Διά του άρθρου 30 παρ. 2 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται η εξουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης να αναστέλει την ποινική δίωξιν επί ποινικών υποθέσεων, εφ’ όσον εκ της εκδικάσεως αυτών συντρέχουν λόγοι διαταράξεως των διεθνών σχέσεων του κράτους.
Δυνάμει της από 3.5.1976 Υπουργικής Αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Στεφανάκη εν συνδυασμώ προς την υπ’ αρ. 44/7.3.1975 Πράξιν του Υπουργικού Συμβουλίου ανεστάλη η ποινική δίωξις κατά απάντων των υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας, διότι εκρίθη ότι «…ανακύπτει κίνδυνος να προκύψουν γεγονότα ικανά να διαταράξουν τας διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος μετ’ άλλων κρατών…».
Η Βουλή των Ελλήνων, κατόπιν πολιτικής αποφάσεως του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, απεφάσισε και συνεκρότησε κατά το έτος 1986 Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή διά την Κυπριακή προδοσία, η οποία διεξήγαγε την σχετική έρευνα.
Παρότι το συλλεγέν αποδεικτικόν υλικόν ήτο απολύτως επαρκές, οι μετέπειτα Κυβερνήσεις δεν ήραν την ισχύουσα αναστολή της ποινικής διώξεως και ως εκ τούτου δεν ησκήθησαν οι αναγκαίες ποινικές διώξεις κατά των ποινικώς υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας.
Εκτοτε, επί 34 συναπτά έτη ο «φάκελος της Κύπρου» παραμένει ερμητικά κλειστός και οι ένοχοι της Κυπριακής τραγωδίας εκφεύγουν της νεμέσεως της Δικαιοσύνης.
Η ειρημένη απόφασις του Υπουργού Δικαιοσύνης εμποδίζει την άσκησιν ποινικών διώξεων υπό της Εισαγγελίας της χώρας μας και, ως εκ τούτου, αποτελεί τον βασικόν νομικόν λόγον, διά τον οποίον η Κυπριακή τραγωδία δεν δύναται να ερευνηθεί υπό της δικαιοσύνης και να καταλογισθούν οι ποινικές ευθύνες εις τους υπαιτίους αυτής.
Η Δημοκρατία εις την Ελλάδα έχει στέρεα θεμέλια και ουδείς κίνδυνος συντρέχει να τίθεται εν αμφιβόλω από την αναμέτρησίν της προς την ιστορικήν αλήθειαν επί των μειζόνων εθνικών θεμάτων, τα οποία συγκροτούν την εθνικήν και κοινωνική συνείδησιν του έθνους μας.
Επειδή εθνικόν είναι ότι είναι αληθές, αυτονόητον καθίσταται ότι η ποινική τιμωρία των ενόχων της Κυπριακής τραγωδίας αποτελεί εθνικόν καθήκον, επιτασσόμενον από την απώλεια του εθνικού εδάφους των κατεχομένων της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τις μνήμες των αδικαίωτων νεκρών, από την κραυγή των αγνοουμένων και των χιλιάδων προσφύγων.
Η παρέλευσις τοσούτον μακρού χρονικού διαστήματος, ισοδυναμεί προς την παροχήν, ανεπιτρέπτως, αμνηστίας εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας διά τα εγκλήματα της Κυπριακής τραγωδίας.
Ουδεμία πολιτική ή διεθνής σκοπιμότης και ουδεμία πολιτική συγκυρία δύναται πλέον να αναστέλλει την εκπλήρωσιν του εθνικού χρέους.
Ως εκ τούτου, διά την ανάληψιν οιασδήποτε εθνικής πρωτοβουλίας επί του θέματος τούτου, ως η υποβολή Μηνύσεων υπό των πολιτών και συναφώς η άσκησις υπό της Εισαγγελίας της αναγκαίας ποινικής διώξεως, επιβάλλεται η άμεσος άρσις της κατ’ άρθρον 30 παρ. 2 ΚΠΔ αναστολής της ποινικής διώξεως, η οποία επεβλήθη δυνάμει της ειρημένης αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Με την πλήρη βεβαιότητα ότι συμμερίζεσθε την αγωνία και το περιεχόμενον του υποβαλλομένου διά της παρούσης αιτήματος.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Υπό την επιφύλαξιν της προσφυγής μου εις το Ευρωπαικον Δικαστήριον Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διά την προσβολήν του δικαιώματος της προσβάσεως εις την Δικαιοσύνη των Ελλήνων πολιτών αναφορικώς προς την ποινικήν δίωξιν των υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας.

ΖΗΤΩ

Την άρσιν της από 3.5.1976, ληφθείσης κατ’ άρθρον 30.2 ΚΠΔ, Υπουργικής Αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης, δι’ ής ανεστάλη η ποινική δίωξις κατά απάντων των υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας, διότι εκρίθη ότι «…ανακύπτει κίνδυνος να προκύψουν γεγονότα ικανά να διαταράξουν τας διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος μετ’ άλλων κρατών…».

Μετά σεβασμού και τιμής
Ο ΑΙΤΩΝ

Στυλιανός Χαρ. Γρηγορίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη απάντηση, που κοινοποιήθηκε σήμερα, έχει τα εξής στοιχεία:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αρ. Πρωτ: 85146 οικ. ΛΕ/15/9/2008
Απορρίπτοντας το αίτημα αποκάλυψης της εθνικής προδοσίας, επισημαίνει ότι «δεν εκλείπουν οι λόγοι αναστολής των λόγων της ποινικής δίωξης των υπευθύνων για τα εγκλήματα της Κυπριακής τραγωδίας»

Για αλλη μια φορα ντροπη μας
ολα τα αλλα περισεύουν και περιτεύουν