Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

ΙΜΙΑ, Αθέατος Κόσμος - Κώστας Χαρδαβέλας

Ο Κωστας Χαρδαβελας στην χθεσινοβραδυνη εκπομπη του ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ , ερριξε απλετο φως σε σκοτεινες πτυχες της νυχτας που χασαμε τα Ιμια, ενα ελικοπτερο, και τρεις αξιωματικους του Π.ΝΣτο πανελ αξιωματουχοι εν ενεργεια και εν αποστρατεια, ναυαρχοι, στρατηγοι, ο Πρεσβης κ Ζαχαρακης, ο κ Ναξακης (γνωστος απο την υποθεση Οτσαλαν) ο αδελφος του αδικοχαμενου συγκυβερνητη του ελικοπτερου Νικ Βλαχακος, και με τηλεφωνικες παρεμβασεις αυτοπτων μαρτυρων βατραχανθρωπων την νυχτα της κρισις ξεκαθαρισαν στην κοινη γνωμη ολη την υποθεση



Αισθηση προκαλεσε το γεγονος οτι ο Τουρκος Δημοσιογραφος που κατεβασε και εσχισε την Ελληνικη σημαια και τοποθετησε την Τουρκικη ,ειχε προνομιακη μεταχειρηση απο το Ελληνικο Υπουργειο εξωτερικων (η απο παραγοντες του) επι Υπουργιας της ΚαςΜπακογιαννη, αφου του εχορηγηθη πολλες φορες Βιζα ( ατελως χωρις χρηματα πραγμα που δινεται μονο σε VIPS)V.I.P και μπαινοβγαινε στην Ελλαδα ανενοχλητος , με τελευταια επισκεψη του στην Ελλαδα την 2/10/09 δηλαδη 2 ημερες πριν απο τις εκλογες!Σημειωτεον δε , οταν οι Τουρκοι πριν μερικες εβδομαδες ξεκινησαν νεα αεροπορικη συνδεση μετακυ Σμυρνης και Αθηνων, προσεκληθη να πεταξει με το ιδιο αεροπλανο και η Ελληνιδα προξενος στην Σμυρνη , και μαθαινοντας οτι στο ιδιο αεροπλανο θα ηταν και αυτος ο Τουρκος Δημοσιογραφος η Ελληνιδα προξενος δεν δεχτηκε και ειπε ¨Η εγω η αυτος “
Αυτο το θεμα ειδε το φως της δημοσιοτητας μετα απο αρθρο στην εφημεριδα ΤΟ ΘΕΜΑ , πριν απο περιπου 2 εβδομαδες.Τι εχει αποκομισει η κοινη γνωμη μετα αυτην την χθεσινοβραδυνη εκπομπη ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.


1-Υποχωρητικη σταση της τοτε κυβερνησης, με καθοδηγηση απο το αμερικανικο State Department Μια σφαιρα ηταν αρκετη να εμπλακει η Ελλαδα σε πολεμο με την Τουρκια, με καταστροφικα αποτελεσματα για τις 2 χωρες Ο τουρκικος στολο ετοιμος για πολεμο το ιδιο και ο Ελληνικος Ομως κατα την λαικη παροιμια ” Ο Γιαννης φοβοταν το θεριο και το θεριο τον Γιαννη” και κανενας δεν τολμα να ριξει την πρωτη σφαιρα. Υπεροχη των ελληνικων ενοπλων δυναμεων, σε ολα τα νευραλγικα σημεια της Β.Α Ελλαδος με ανελπιστο συμμαχο μας τις επι 15 ημερες συνεχεις βροχοπτωσεις και μεγαλη χειμωνιατικη κακοκαιρια στον Εβρο , εχοντας καθηλωσει στο τουρκικο εδαφος ολα τα τουρκικα Τανκς και αλλα πολεμικα αρματα μεσα στην λασπη ,χωρις να μπορουν να κινηθουν οποτε ηταν ευκολη υποθεση για τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις να καταστρεψουν ολα τα τουρκικα πολεμικα οχηματα αν σε περιπτωση ειχε ξεκινησει αυτος ο πολεμος.

ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

-Κατα την μαρτυρια του Ναυαρχου εν αποστρατεια κ Δημητρη (πρωην χειριστης ελικοπτερων) οταν επληροφορηθη οτι διεταξαν να απογειωθει το ελικοπτερο για να παει στα Ιμια , να δουν αν υπαρχουν Τουρκοι κομαντος, ερωτησε ¨ Ποιος μαλακας εδωσε αυτην την διαταγη? να σηκωθει ελικοπτερο με αυτην την κακοκαιρια των 10-11 μποφωρ?-Τηλεφωνικη παρεμβαση εκανε ενας κελευστης ε.α , και ειπε οτι ο τοτε αρχηγος ΓΕΕΘΑ, ναυαρχος Λυμπερης, ειχε καλεσει στην αιθουσα συνεδριασεων τους 3 αδικοχαμενους αξιωματικους του ελικοπτερου, και τους ειπε οτι πρεπει να πανε στα Ιμια, και οτι τους θελει να γυρισουν πισω “σωοι”-Κατα συμπτωση ο συγκυβερνητης αξιωματικος του Ναυτικου Βλαχακος δεν ειχε βαρδια εκεινη την ωρα και ελλειψει αλλου δεχτηκε να παει ο ιδιος.-Φευγοντας οι 3 αξιωματικοι ειπαν στους συαδελφους τους που εμειναν πισω, οτι τα παργαματα τους να παραδωθουν στις οικογενειες τους ( σαν κατι να προαισθανοντο !)-Το ελικοπτερο μεσα σε ασχημες καιρικες συνθηκες (βραδυ) με σφοδρη θαλασσοταραχη και θυελλωδεις ανεμους εκανε 4 φορες αναγνωριση στα Ιμια ,και την πεμπτη φορα διεκρινε 9 σκιες (χρησιμοποιησε προβολεα) και ανεφερε στην φρεγατα Ναυαρινο οπου ανηκε το ελικοπτερο.-Μετα 5 λεπτα – σιγη- με το ελικοπτερο να εχει χαθει απο τα ρανταρ των πλοιων.

-Η Τουρκικη φρεγατα ΓΙΑΒΟΥΖ , καλουσε απεγνωσμενα τα Ελληνικα πλοια μιλωντας στα αγγλικα και τους ειπε οτι δεν βλεπουν το ελικοπτερο στα ρανταρ, και ειπαν οτι θα αναψουν πρασινο φως στο ελικοδρομιο της φρεγατας ΓΙΑΒΟΥΖ , να προγειωθει το ελικοπτερο αν δεν μπορουσε να προσγειωθει στην Ελληνικη φρεγατα.

-Κατα μαρτυρια βατραχανθρωπου στην εκπομπη ειπε οτι πηραν εντολη να πανε στα Ιμια να κατεβασουν την΅Ελληνικη σημαια και να την παρουν μαζι τους πραγμα το οποιο εκαναν-Αλλος βατραχανθρωπος αυτοπτης μαρτυς ειπε οτι στι 4.00 το πρωι κατεβασαν φουσκωτο σκαφος για να ψαξουν για τυχον επιζωντες του ελικοπτερου και βρηκαν το πτωμα του Βλαχακου να επιπλεει-Η τελευταια επαφη μεταξυ ελικοπτερου και φρεγατας Ναυαρινο εγινε απο τον Βλαχακο ο οποιος δεν ειπε οτι χτυπηθηκε το ελικοπτερο αλλα ειπε οτι το ελικοπτερο ειναι σε κατασταση MASTER CAUTION , που σημαινει οτι δεν λειτουργει κανενα οργανο του ελικοπτερου, και μετα απο αυτο -σιγη--ΟΙ 12 τουρκοι κομαντος που πηγαν στα Ιμια , μετα απο μερικες εβδομαδες ειχαν ασχημο τελος-Σε Τουρκικη ασκηση στην Μαρμαριδα 9 απο αυτους επεβαιναν σε τουρκικο ελικοπτερο και κατα την ασκηση κατεπεσε στην θαλασσα της Μαρμαριδας και σκοτωθηκαν οι 9-Σε λιγες εβδομαδες οι 2 απο τους 12 σκοτωθηκαν στην Κωσταντινουπολη σε αυτοκινητιστικο δυστυχημα-Ο επικεφαλης τους – (τελευταιος απο τους 12) βγαινοντας απο ενα μπαρ της Κωσταντινουπολης ενω διασκεδασε με φιλους , βγηκε εξω να αγορασει ενα Χαμπουργερ και τον σκοτωσαν 3 νεαροι συμπατριωτες του με πολλαπλες μαχαιριες.

Χριστόδουλος Καραθανάσης

Παναγιώτης Βλαχάκος

Έκτορας Γιαλοψός

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/

3 σχόλια:

Lukas Kafouros είπε...

Για τον κύριο Κώστα Χαρδαβέλα.
Γεια σου Αγαπητέ μου Κύριε Κώστα Χαρδαβέλα,
Η παρακάτω επιστολή μου αφορά και εσάς (από διαφορετική ιδιότητα φυσικά, ως δημοσιογράφου και όχι νυν βουλευτή) που είχατε ασχοληθεί παλαιότερα με το συγκεκριμένο θέμα.

Λουκάς Χαραλάμπου Καφούρος
Από ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

From: Lukas Kafouros Santorini 14/3/2012

Γεια σου Αγαπητέ μου Κύριε Αργύρη Ντινόπουλε.

Σαν τίτλο της επιστολής μου γράφω:
«Οι ξεχασμένοι για την Ελλάδα Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ του 1974»

Κύριε Αργύρη Ντινόπουλε,

Σαν δημοσιογράφος πριν μερικά χρόνια έπραξες στο ακέραιο το καθήκον σου και αυτό είναι προς τιμή σου. Όπως έπραξαν και άλλοι συνάδελφοί σου φυσικά.
Σαν βουλευτής όμως ξέχασες όπως και οι υπόλοιποι, εντελώς αυτά τα παλικάρια που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Γιατί Κύριε Ντινόπουλε;
Κάθεστε και ασχολείστε όλοι σας με τα μνημόνια (των οποίων οι συνέπειες για τον κοσμάκη ελπίζω να σας γνωστές) και κανένας μα κανένας σας δεν ασχολήθηκε εδώ και 38 χρόνια με αυτά τα παιδιά. Ντρέπομαι σας απλός Έλληνας πολίτης που είχα την τύχη να ζήσω και να υπηρετήσω την πατρίδα μου το έτος 1979-1980 στην Κύπρο στην ΕΛ.ΔΥ.Κ. και να μάθω από κοντά, τι πέρασαν αυτά τα αθώα παιδιά από τις 20/7 έως και 16/8/1974 πολεμώντας και μαχόμενα μέχρι εσχάτων.
Έχουν περάσει 32 χρόνια από τότε και όμως τα ερωτηματικά μου είναι πάρα πολλά και βασανιστικά. Πόσον μάλλον αυτών των παλικαριών, πεσόντων και ζώντων.
Για τις οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους και σε αυτούς που είχαν την τύχη να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Ρώτησε και συμπαραστάθηκε κανένας σας, (εννοώ τους 300 στην Βουλή των Ελλήνων), ως όφειλε σε αυτές τις οικογένειες;
Ρώτησε και συμπαραστάθηκε κανένας σας σε αυτά τα παιδιά που επέστρεψαν από την κόλαση, πως ζουν και πως βιώνουν;
Και τότε στις 15/8-16/8/1974, 300 ήταν όπως και 300 στις Θερμοπύλες του Λεωνίδα, αυτοί που υπερασπίστηκαν τα πάτρια εδάφη με το αίμα τους.
Και πάλι 300 θα είναι, που αν χρειαστεί θα δώσουν για άλλη μια φορά την ζωή τους και θα χύσουν το αίμα τους στον βωμό της ελεύθερης πατρίδος.
Εσείς οι 300 στην Βουλή των Ελλήνων, αλήθεια τι κάνετε; Για ξυπνήστε επί τέλους πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας!
Δεν ασχολήθηκε ποτέ κανένας και ούτε πρόκειται. Και να σας πω; Στον Αγ. Ιωάννη Μαλούντας που είναι το 1 Τ.Π. της ΕΛΔΥΚ όπου υπηρέτησα το 1979-1980, επί δικιάς μου σειράς φτιάχτηκε στο κέντρο του στρατοπέδου το μνημείο των πεσόντων, όπου σε μία μεγάλη μαρμάρινη πλάκα είναι γραμμένα τα ονόματα των 19χρωνων και 20χρονων παιδιών μας.
Και για του λόγω το αληθές, Διοικητής του τάγματός μου ήταν ο αείμνηστος αντισυνταγματάρχης ΠΖ Χρήστος Φαραντάτος.
Πότε επί τέλους θα αναγνωρίσει το Κράτος μας αυτό τον αγώνα και αυτήν την αιματοχυσία, αυτών των αθώων παλικαριών που πήγαν να υπηρετήσουν την πατρίδα και έζησαν την κόλαση του πολέμου;
Μήπως δεν ξέρουν οι εκάστοτε 300 της βουλής τι έγινε στις 20 Ιουλίου το 1974 στην Κύπρο με την εισβολή των Τούρκων στο νησί;
Μήπως δεν γνωρίζουν τον ΑΤΤΙΛΑ 1 και ΑΤΤΙΛΑ 2;
Θέλω να σας πω πάρα πολλά αλλά δεν θα το κάνω.
Ένα μόνο θα σας πω και ευελπιστώ, να πράξετε το καθήκον σαν Έλληνας.
Καταθέστε στην Βουλή των Ελλήνων, (σχετικό ερώτημα και σχετικό νομοσχέδιο), για την μαύρη εκείνη πολεμική περίοδο, προκειμένου να αναγνωρισθεί ο αγώνας των παιδιών αυτών με ότι αυτό συνεπάγεται και να εορτάζεται και ως εθνική επέτειο η 20 Ιουλίου 1974 κάθε χρόνο.
Να βροντοφωνάξετε μέσα στο κοινοβούλιο των 300, τι έκαναν και τι έπαθαν και κάποιοι άλλοι 300 στις 20/7/1974.

Βέβαιος στην θετική σας ανταπόκριση,
Σας ευχαριστώ πολύ.

Λουκάς Χαραλάμπου Καφούρος
Κάτοικος Ημεροβιγλίου
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Lukas Kafouros είπε...

From: Lukas Kafouros Santorini [mailto:v-lukas@otenet.gr]
Sent: Wednesday, March 14, 2012 4:40 PM
To: info@eldyk74.gr}
Subject: ΕΛΔΥΚ

Ονομάζομαι Καφούρος Λουκάς του Χαραλάμπους και είμαι από την Σαντορίνη.
Είμαι 52 χρονών. Έχουν περάσει 33 χρόνια περίπου από τότε που υπηρέτησα την θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό.
Θέλω να πω λίγα φτωχά λόγια για την περίοδο εκείνη που με συγκίνησαν αφάνταστα και συνεχίζουν να με συγκινούν.
Δεν ισχυρίζομαι φυσικά ότι είμαι περισσότερος Ελληναράς. Αλλά αυτά τα συναισθήματα που έχουν μπει βαθιά στην ψυχή μου με έχουν κάνει να αισθάνομαι ρε παιδιά ότι τελικά ο Έλληνας είναι ένας και μοναδικός στην υφήλιο.
Στις 12/12/1979 και μετά από ένα χρόνο υπηρετώντας σε διάφορες μονάδες, πήγα μαζί με πολλά άλλα παιδιά στην Κύπρο στην ΕΛ.ΔΥ.Κ.
Τι να πω και από πού να αρχίσω; Το τάγμα το δικό μου εγκαταστάθηκε στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας (1 Τ.Π. ΕΛΔΥΚ).
Ήμουν στον Λόχο Δ/σεως με ειδικότητες: διαβιβαστής ΠΖ και ταυτόχρονα ήμουν στο 1 γραφείο δαχτυλογράφος.
Η εκπαίδευση σκληρή όπως αρμόζει σε Έλληνα στρατιώτη και πόσον μάλλον να υπηρετείς στην Κύπρο, με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
Θέλω να πω σε εσάς που πολεμήσατε και χύσατε το αίμα σας, που είδατε για έναν ολόκληρο μήνα την καταστροφή, που χάσατε αγαπημένους σας φίλους, ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μπορεί η πολιτεία και το κράτος μας να σας αγνόησε, αλλά να ξέρετε ότι ζείτε και υπάρχετε στις καρδιές των απλών Ελλήνων και ειδικά σε όλους όσους έχουν υπηρετήσει μετά από εσάς και συνεχίζουν να υπηρετούν σε αυτά τα ματωμένα εδάφη που εσείς χύσατε το αίμα σας. Και θέλω να σας πω και να είστε σίγουροι γι αυτό, ότι και η δική μου σειρά ήταν έτοιμη να σας μιμηθεί, αλλά πιστεύω και όλες οι υπόλοιπες που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να πηγαίνουν να υπηρετούν στην Κύπρο.
Θέλω να σας πω πολλά για την εμπειρία της ζωής μου στο (1 Τ.Π. της ΕΛΔΥΚ). Αλλά ίσως σας φανώ πολύ φλύαρος.
Ένα μόνο που νιώθω πολύ έντονα μέσα μου θα σας πω και εσείς θα καταλάβετε πολλά.
Μου έχει μείνει στην μνήμη μου η εικόνα στο κέντρο του στρατοπέδου μου με την μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των 20χρονων παιδιών και φίλων σας, που έδωσαν την ζωή τους, τα νιάτα τους, το αίμα τους και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτή την εικόνα θα την έχω μέχρι να πεθάνω. Καθόμουν με τις ώρες, ειδικά τα απογεύματα και κοιτώντας αυτή την μαρμάρινη πλάκα το αίμα μου σκιρτούσε. Έλεγα μέσα μου τα εξής λόγια: Όντως αξίζει να ζεις και να ζεις σαν Έλληνας. Και αυτό συνέβαινε και με άλλα παιδιά φυσικά.
Φεύγοντας δε από την ΕΛΔΥΚ μετά από ένα χρόνο 15/12/1980, κλαίγαμε όλοι μαζί. Όχι γιατί είμαστε γυναικούλες, αλλά γιατί είχαμε δεθεί τόσο πολλοί ο ένας με τον άλλον.
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους εσάς ζώντες και μη, της μαύρης εκείνης περιόδου.
Για μένα είστε και θα είστε ΗΡΩΕΣ και ΑΘΑΝΑΤΟΙ.
Με αδελφική αγάπη και εκτίμηση,
Ένας απλός στρατιώτης της ΕΛ.ΔΥ.Κ.
Λουκάς Καφούρος από Σαντορίνη
------------------------------

Lukas Kafouros είπε...

-----Original Message-----
From: info@eldyk74.gr [mailto:info@eldyk74.gr]
Sent: Saturday, March 24, 2012 9:27 PM
To: Lukas Kafouros Santorini
Subject: Re: Λουκάς Καφούρος από Σαντορίνη

Αγαπητέ αδελφέ Λουκά. Σε ευχαριστούμε για το αυθόρμητο μύνημά σου και
τα θερμά σου λόγια. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά είχαμε
πρόβλημα με το Ιντερνετ.Τέτοια θερμά λόγια και η καταξίωση από τους
απλούς Ελληνες είναι η μεγαλύτερη ηθική δικαίωση για μας και μας
δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να αγωνιζόμαστε για την
καταξίωση και δικαίωση της θυσίας αυτών που έδωσαν ότι πιο πολύτιμο
είχαν..την ίδια τους την ζωή για το μεγαλείο της πατρίδας και του
έθνους γενικότερα. Παράλληλα να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την
δικαίωση και καταξίωση των ζωντανών νεκρών για τους οποίους δεν
ενδιαφέρεται κανένας και παραμένουν στα αζήτητα της Ιστορίας.
Υπηρετώντας κάποιος στην ΕΛΔΥΚ μπολιάζεται με ένα ιδιαίτερο συναίσθημα
πατριωτισμού,-μαθαίνοντας την Ιστορία της- και θυμού ταυτόχρονα
βλέποντας την ημισέλινο και τις προκλήσεις των μεμέτηδων. Το υπο
κατάληψη στρατόπεδό μας στην περιοχή του Γερόλακου το χώριζε ένα
συρματόπλεγμα από την ΤΟΥΡΔΥΚ. Φαντάσου την ατμόσφαιρα και το κλίμα!!
Γι' αυτό οι ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν το καθήκον τους
όταν τους το ζητήσει η πατρίδα. Ετυχε σε εμάς το 1974 και θεωρώ ότι το
πράξαμε στο ακέραιο . Είχαμε ελάχιστες απώλειες με πενιχρά μέσα
σχετικά με ένα υπέρτερο αριθμητικά και άρτια εξοπλισμένο εχθρό με
πολαπλάσιες απώλειες. ¨Ομως δεν υπάρχει πόλεμος αναίμακτος . Κάποιοι
στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από εμάς που επιζήσαμε. Δεν νοιώθουμε ήρωες,
το καθήκον μας κάναμε. Αλλωστε το να γίνεις ήρωας πρέπει να σου δοθεί
η ευκαιρία!! Και στο κάτω κάτω δεν το επιλέξαμε! Πράγματι η μαύρη
εκείνη περίοδος όλους εμάς τους επιζήσαντες μας στιγμάτισε για το
υπόλοιπο της ζωής μας πολλαπλώς... παρ' όλα αυτά... όντως αξίζει να
ζείς και να ζείς σάν Ελληνας.
Πράγματι ο Ελληνας είναι ένας και μοναδικός στην Υφήλιο!!
Σε ευχαριστούμε και πάλι για τα θερμά σου λόγια εμείς οι ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΙ του 1974.
Σπανογιάννης Δημήτρης (69744027641)