Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Εκδήλωση παρωδία στην κατεχόμενη Κύπρο

Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο από την ημέρα της εκλογής του Χριστόφια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι γνωστά σε όλους. Ωστόσο το γεγονός που συνέβη στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο νομίζουμε πως ξεπέρασε κάθε όριο. Συγκεκριμένα το καθεστώς του Αττίλα διοργάνωσε μια προκλητική εκδήλωση την Τρίτη 5 Μαΐου στην αυλή του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, στην οποία συμμετείχαν έποικοι και μικρός αριθμός εγκλωβισμένων Ελλήνων.



Το κατοχικό καθεστώς εξανάγκασε τους εγκλωβισμένους Έλληνες να συμμετέχουν σε μουσική εκδήλωση-παρωδία μαζί με τους έποικους-κατακτητές του τόπου τους! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως η «αστυνομία» του ψευδοκράτους καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε παραταχθεί περιμετρικά του χώρου με εφ' όπλου λόγχη, ενώ όπως είπαν οι εγκλωβισμένοι Έλληνες η όλη εκδήλωση χαρακτηριζόταν από μια ατμόσφαιρα τρόμου! Η εκδήλωση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διεξήχθη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού στόχου της χρονιάς για την «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Ο κ. Ν. Φαλάς (Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας) δήλωσε πως η εκδήλωση ήταν αναγκαστική και όχι δικοινοτική, που πραγματοποιείται μεταξύ Ελληνοκυπρίων και εποίκων, δηλαδή των Τούρκων κατακτητών. Τόνισε χαρακτηριστικά την εξέλιξη αυτή ως θλιβερή για την οποία το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κυπριακό λαό.
Αντιδράσεις υπήρξαν από τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου.
Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, κάλεσε την κυβέρνηση Χριστόφια να σταματήσει τέτοιες ενέργειες που είναι καθαρά ζημιογόνες για την υπόθεση των εγκλωβισμένων. Δήλωσε ακόμη πως «Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας προς το Υπουργείο Παιδείας, ότι τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν και ζημιώνουν την υπόθεση των εγκλωβισμένων, παρά ταύτα έγινε μια τέτοια εκδήλωση, η οποία θα έχει, δυστυχώς, δυσάρεστα αποτελέσματα».
«Καλούμε, ακόμα μια φορά, την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας», συμπλήρωσε, «να σταματήσει τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες είναι καθαρά ζημιογόνες για την υπόθεση των εγκλωβισμένων. Είναι τέτοιου είδους οι διαδικασίες, που δεν προσφέρονται για το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, που αριθμεί 25 δολοφονίες από εποίκους, εκεί από 3,5 χιλιάδες άτομα έχουν μείνει 180 άτομα τρίτης ηλικίας και έχουμε στο Γυμνάσιο περίπου 20 μαθητές και μαθήτριες που έχουν δυσάρεστες συνέπειες από αυτές τις ενέργειες».

ΠΗΓΗ: http://www.elkosmos.gr/

2 σχόλια:

Ttallou είπε...

Λοιπόν, ήμουν εκεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν ήταν καθόλου παρωδία (αν και σέβομαι απολύτως το γεγονός ότι παραθέτεις το κείμενο σε εισαγωγικά και με πηγή).
Καταρχήν, η εκδήλωση δεν οργανώθηκε από το καθεστώς του Αττίλα, αλλά από το ελληνικό γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεν ήταν καθόλου προκλητική εκδήλωση, παρά μια ήσυχη βραδιά με τραγούδια της Κύπρου. Συμμετείχαν κυρίως Ε/Κ, εγκλωβισμένοι και επισκέπτες από τις ελεύθερες περιοχές, κάποιοι Τ/Κ καθηγητές και μικρός αριθμός εποίκων, με τους οποίους, να σημειωθεί, οι εγκλωβισμένοι εδώ και χρόνια τρωγοπίνουν απρόσκοπτα μαζί.
Την εφ' όπλου λόγχη αναρωτιέμαι πού την είδαν όλοι αυτοί οι κατηγορητές, που κρίνουν άκοπα ένα γεγονός, όντας 200 χλμ από τον χώρο όπου εκδηλώθηκε.
Για τον κ. Φαλά, που αναφέρεται ως πηγή, είναι ενδεικτικό ότι έχει να πατήσει στην Καρπασία τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Κανεί πιο με τους κριτές της πλάκας και τους αγωνιστές της καρέκλας, που βολεύονται να καρπίζονται την χρηματοδοτούμενη ζωή των εκλωβισμένων.

cyprus1974 είπε...

Xairome idietera pou akougete kai i alithini pleura twn pragmatwn. Polla gegonota parapoioute... kalo einai na akoume ta pragmata ek'twn esw.