Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον «Αττίλα»


Νέα συγκλονιστική αποκάλυψη για εκτέλεση Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από Τούρκους στρατιώτες, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις του Αττίλα Ολγκάτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας, που επικαλείται μαρτυρία Τούρκου στρατιώτη, ταγματάρχης του τουρκικού στρατού διέταξε τον Αύγουστο του 1974, να εκτελεστούν 70 Ελληνοκύπριοι που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια, που σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό.

Ο Τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους και η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!», όπως λέει η εφημερίδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι Τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα.

ΠΗΓΗ: http://news.pathfinder.gr/greece/cyprus/529821.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: