Σάββατο 23 Μαΐου 2009

«Νήσος ειρήνης η Κύπρος»

«Θέλουμε να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια νήσο ειρήνης», δήλωσε κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία στηρίζει τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις διαπραγματεύσεις.
Προχώρησε, πάντως, σε σαφείς αιχμές εναντίον της πρόσφατης απόφασης των βρετανικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις περιουσίες στα Κατεχόμενα, προειδοποιώντας ότι «όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δικαστηρίων, πρέπει να υποστηρίξουν τις εποικοδομητικές προσπάθειες του Ταλάτ».


Συνέστησε δε σε όλους να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, «ώστε να αποφεύγονται βήματα, που πιθανώς να επιδράσουν αρνητικά στις διαπραγματεύσεις»...

Κατά τα λοιπά, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, ότι «θα υπάρξει μία δομή, η οποία θα διασφαλίζει τη διζωνικότητα, την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια των δύο πλευρών».

«Η αναβάθμιση της παράνομης αποσχιστικής οντότητας δεν συμβάλλει στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από την πλευρά του, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι η δείχνει ξεκάθαρα ότι η Άγκυρα δεν έχει ειλικρινή βούληση προσαρμογής στο ευρωπαϊκό σύστημα αρχών και αξιών.

Καταδίκασε την επίσκεψη στα Κατεχόμενα του τούρκου ΥΠΕΞ και ο κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι «οι επισκέψεις, που γίνονται από πλευράς των όποιων μελών της τουρκικής ηγεσίας δεν έχουν σχέση με τη διεθνή νομιμότητα».

ΠΗΓΗ: http://www.athina984.gr/node/49270

2 σχόλια:

λουμπα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IhQnuYtWDfc

λουμπα είπε...

kammia eirini me aytous tous orous